Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

3 Μαΐου International Permaculture Day | 2015 Παγκόσμιο Έτος Εδαφών - International Year of Soils

[Διαβάστε ΕΔΩ για International Permaculture Day]

Τι είναι Permaculture ;

Permaculture είναι ένα σύστημα σχεδιασμού για τη βιώσιμη διαβίωση που αναπτύχθηκε στην Αυστραλία το 1970 και σήμερα εφαρμόζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Προτείνει την εργασία με τη φύση, τη δημιουργία  σπιτιών  και  κοινοτήτων που να είναι φιλικές προς το περιβάλλον, παραγωγικές και αυτάρκεις, και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα οικολογικών επιστημών και πρακτικές όπως η βιολογική γεωργία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ανακύκλωση των αποβλήτων, τη συλλογή του νερού, την ολιστική διαχείριση των ζώων, τα φυσικά κτίριο, βιώσιμη οικονομία, τη φροντίδα της γης.

Η  3 Μαΐου, International Permaculture Day, εντάσσεται στο γιορτασμό του "2015 Παγκόσμιο Έτος Εδαφών". Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece προγραμματίζουν επίσκεψη σε αγρόκτημα την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 [θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες].

Για την Permaculture διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και για τον Αστικό Αγρό Χαλανδρίου ΕΔΩ.

3 σχόλια:

  1. καλημέρα!
    στον αστικό αγρό χαλανδρίου θα κάνουμε μεγάλη γιορτή για την ημέρα διαρκούς καλλιέργειας, μπορείτε να έρθετε σε μας - απλά δεν έχουμε ανακοινώσει κάτι, γιατί δεν έχοουμε όλο το πρόγραμμα έτοιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή